NLP wat is dat

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren.

Neuro: staat voor neurologisch. Dit wijst op de werking van onze hersenen en de invloed hiervan op ons gedrag, onze gevoelens, gedachten en emoties.

Linguïstisch: staat voor taalgebruik. Dus hoe vertalen wij de denkprocessen en lichaamstaal in woorden.

Programmeren: staat voor leren. Wij kunnen anderen iets bijleren, afleren of (laten) veranderen. Maar anderen kunnen dit ook met ons bereiken.

De inzichten en technieken van NLP helpen mensen, door middel van communicatietechnieken, te komen tot een gewenste verandering in zichzelf. NLP staat eigenlijk voor het vinden van oplossingen binnen jezelf. Het gaat uit van de mogelijkheden en kansen in plaats van de beperkingen.

NLP wijzer
richtingwijzer voor NLP

NLP is een relatief nieuwe communicatietechniek.(ongeveer 40 jaar oud) NLP kijkt naar de wijze waarop we informatie opslaan en onze gedachten weergeven en welk effect dat heeft op ons gedrag. Dit effect is te beïnvloeden met de tools die je aangereikt krijgt van een NLP begeleider. Het is van groot belang de aangereikte NLP tools goed eigen te maken. Zo kan je het aangeleerde zelf voortzetten. Je kunt in een vrij korte periode weer functioneren als voorheen. Anders gezegd: “Door NLP wordt je weer in je eigen KRACHT gezet”.

De Ontwarring is een praktijk die NLP technieken toepast in combinatie met meditatie . De Ontwarring heeft als doel om mensen weer in hun kracht te zetten. Wat moet je je voorstellen bij meditatie? Meditatie is een manier om tot een bepaalde innerlijke rust te komen.  Elke sessie begint met een meditatief moment. Dit kan voor iedereen weer anders zijn. Bij de één werkt een moment van stilte en bij de ander rustgevende muziek. Dit verschilt per persoon. Jij geeft aan wat je prettig vindt zodat jij je op je gemak kunt voelen. In het kennismakingsgesprek wordt dit uitgebreid met je besproken.

Missie van de Ontwarring is :

                               Terugkomen vanuit je eigen kracht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *